Køb dine frø til køkkenhaven her

 

Hvor skal man købe frø til køkkenhaven

frø til køkkenhavenEn sidste ting, man kan lave i køkkenhaven i januar er at bestille frø til køkkenhaven. I mit indlæg om køkkenhaveplan, brugte jeg Grow Planner til at lave en lækker overskuelig køkkenhaveplan, så jeg har styr på, hvor mange planter jeg skal så, hvor og hvornår. Og i går gjorde jeg status over frø, så jeg fik styr på, hvor mange frø jeg manglede at købe. Jeg fortalte også om, hvilke afgrøder og sorter, vi har haft succes med, så hvis du magler ideer til, hvad du skal vælge at dyrke i køkkenhaven, kan du altså se min køkkenhaveplan her og min liste over afgrøder og sorter til køkkenhaven her

I dag vil jeg så dele mine bedste tips til, hvor du kan købe gode og spændende frø til køkkenhaven. Man kan selvfølgelig altid købe frø i supermarkedet, byggemarkedet eller i havecenter. Og det kan skam være godt nok, men hvis du gerne vil have noget lidt mere interessant end de vanlige røde runde tomater, finde spændende chilisorter eller vælge gamle frøfaste sorter (også kaldet heirloom), som du selv kan tage frø af fremadrettet, så skal du finde dine frø andre steder.

Her kan du finde gode frø til køkkenhaven

Min favorit til spændende tomater og chili DanaFrø

Frø til køkkenhavenJeg er ret vild med denne netbutik. De har læssevis af spændende tomatsorter og så mange forskellige chili! De har også masser af andre frø til køkkenhaven og deres priser er rigtig gode. De gør sig dog ikke i læggekartofler eller sætteløg, så dem skal man altså supplere et andet sted fra, men jeg kan købe mig fattig i tomater i denne gode netbutik. Første gang jeg bestilte fik jeg desuden en hyggelig lille åbningsgave med overraskelsesfrø. Køb spændende, billige og gode frø hos danafroe.dk her

Til altandyrkerne: Åbning af Urban Garden Company på søndag

UrbanGardenCompanyHer lige en butik for alle jer “urban gardeners” med altanhaver og potter i vindueskarmen. Jeg faldt lige over denne “webshop in the making”, som åbner søndag d. 1 marts 2015. Og jeg er personlig MEGET spændt. De skulle nemlig have alt muligt godt til vindues- og altandyrkerne. Man kan nemlig sagtens dyrke salater, chili og lækre krydderurter, som ellers er hundedyre, selvom man kun har en vindueskarm. Og på altanen kan man desuden have tomater, agurker, peberfrugt og meget mere. Bliver spændende at se hvad Urban Garden Company anbefaler til altanhaven. Kig forbi deres webshop på søndag!

Økologiske læggekartofler og sætteløg hos Kridtvejsplanter

frø til køkkenhavenHer har vi bestilt 2 ud af vores 3 kartoffelsorter i år og alle vores sætteløg. De har nemlig en pæn håndfuld økologiske kartoffelsorter, at vælge i blandt. Vi købte Solist og Sava, samt røde skalotteløg, bananskalotteløg, hvidløg, gule løg og rødløg. De har også en masse andre spændende produkter, som f.eks. et humlebi-bo til bestøvning og biologisk bekæmpelse af forskellige problemer. Bestil hos Kridtvejsplanter her.

 

Gamle sorter hos Camilla Plum på Fuglebjerggaard

frø til køkkenhavenDer har været en del dramatik omkring Camilla Plum de sidste år, det vil jeg ikke forholde mig til her. Jeg vil dog nævne, at Camilla Plum på Fuglebjerggaard producerer rigtig mange spændende anderledes sorter af grøntsager, mange økologiske frø og øko-læggekartofler og mange gamle sorter. Jeg har købt både lilla buskbønner, hestebønner, gule bønner og spændende chilier hos Camilla Plum, som jeg har haft stor glæde af og taget frø af år efter år. Du kan handle online hos Camilla Plum her eller tage en hyggelig køretur til Ålsgårde en weekend og handle frø og læggekartofler på gården.

Del Jorden – et helt fantastisk initiativ

FRØ TIL KØKKENHAVEN

Andre opgaver på min arbejdsliste i køkkenhaven i januar er:

  • Jordforbedring og klargøring:
   Fordi jorden ikke er frossen, har jeg været ude med en greb og vende jorden i de forskellige køkkenhavebede
  • Køkkenhaveplan:
   Jeg laver køkkenhaveplan, så jeg ved, hvor alt skal være og hvilke frø, sætteløg og læggekartofler, jeg mangler at købe
  • Status over frø:
   Jeg gør status over, hvad jeg har af frø fra sidste år
  • Indkøb af haveartikler
   Jeg handler basisudstyr til forspiring, drivhus og køkkenhave

Følg med på bloggen, og få tips til gøremål måned for måned:

Vi har efterhånden oparbejdet vores årlige køkkenhavekalender og arbejdslister. Du er meget velkommen til at følge med på bloggen og se hvornår vi gør hvad, hvis du mangler en køkkenhave-makker. Nogle gange er det bare lidt sjovere når man er to! Og du er altid velkommen til at lægge en kommentar, hvis du er i tvivl om noget. Så deler vi gerne ud af den erfaring, vi har.

Du kan følge bloggen på flere måder:

 • E-mail: Vil du gerne have en e-mail i indbakken, så du kan følge med i vores opgaveliste for køkkenhaven i februar, så kan du tilmelde dig øverst på siden til højre
 • Følger du også andre blogs? Så kan jeg anbefale at bruge Bloglovin’, hvor du kan tilmelde forskellige blogs og få en samlet e-mail dagligt eller ugentligt, når der er nye indlæg. Du finder Hjemme hos Feen på Bloglovin’ her
 • Færdes du mest på Facebook? Så har Hjemme hos Feen nu også sin egen Facebook side, hvor du kan holde øje med nye indlæg
 • Mest til fotoinspiration og hashtags? følg med på Istagram, så kan du se i fotos, hvad vi laver og hoppe over og læse på bloggen via profilen, når du synes, noget er spændende
 • Elsker du opslagstavler? Hjemme hos Feen er også på Pinterest, hvor du kan følge med i de forskellige opslagstavler og pin’ne inspiration til dine egne opslagstavler

 

FacebookTwitterGoogle+PinterestWordPressStumbleUponLinkedInEmailPrintDel

1 Comment on Køb dine frø til køkkenhaven her

 1. Rikke Berg
  10/03/2015 at 10:22 (6 år ago)

  Juhuu fedt med inspiration til købesteder. Jeg skal i gang her i weekenden med at forspire, men høstede en del frø sidste år, som jeg vil forsøge mig med i år. Og så købte jeg en masse tilbudsfrø på Camilla Plums julemarked, som skal testes nu. Sidste år købte jeg tomatplanter fra gartneri Toftegaard, men de var så inficerede med bladlus at lusene overtog hele min altanproduktion! Så i år igen planter fra andre steder – det hele bliver dyrket fra bunden!

  Svar

Skriv et svar

%d bloggers like this: