Et genialt nyt haveredskab

OBS: Denne test og anmeldelse er usponsoreret og uvildig. Jeg har fået haveredskabet forærende til brug for testen.

Kom an maj-lugning! Jeg har et helt nyt våben…

Urban Fariming - Garden ScepterI starten af året var jeg på villa- og havemesse i Malmö. Jeg forventede en fest a la livsstilsmessen på Ledreborg, som jeg er helt vild med, men som jeg desværre ikke kunne komme til i år, men jeg blev temmelig skuffet. Udover Nelson Garden og biavlerforeningen, var der kun 1 enkelt stade, som jeg fandt rigtig interessant. Lige indenfor døren løb jeg nemlig på Søren Ørnskov og Ivan Nielsen, som står og præsenterer et spændende haveredskab, hvis lige, jeg i hvert fald aldrig har skuet.

Det nye haveredskab hedder noget så royalt som Garden Scepter, og allerede der, er jeg lidt vild med det! Efter en fin præsentation af Garden Scepter og en rigtig interessant samtale om haveverdenen, det spændende nye redskab, som Søren har udviklet, min blog og hvordan vi hver i sær dyrker grøntsager, bliver jeg tilbudt at få mit helt eget Garden Scepter med hjem og teste. Og det vil jeg da vildt gerne.

Mine øjne begynder instinktivt at vandre henover de mange smukke håndlavede varianter, som hver i sær er unikke med det smukke egetræsskaft, der holder de tykke løkker af kobbertråd. Søren bemærker hyggeligt, at nu skal jeg give mig tid til at finde det helt rigtige Garden Scepter til mig. Jeg føler mig lidt som Harry Potter i tryllestavsforretningen i Diagonalstræde :-). Bag fire andre Garden Sceptre finder jeg min “tryllestav”. En smuk lys variant med fine årer i træskaftet. Jeg får det med hjem i en lækker lærredspose og føler det lidt, som en skat jeg går med, da jeg forlader messen. Det skal blive spændende at prøve det nye haveredskab.

Lidt fakta om den spændende haveredskab

Garden Scepter er en 100 % dansk opfindelse, hvilket tiltaler mig meget, da jeg er vild med dansk design. Det nye haveredskab, måler 48 cm og er håndlavet i lækre materialer: Et virkelig smukt skaft hånddrejet i det skønneste egetræ med en tyk kobbertråd i hver ende. Den ene en lille bue til at luge mellem tætte rækker og lave såriller og den anden store bue, som både kan bruges til at luge, skuffe, kultivere og grave.

Det var i februar, jeg var på messen i Malmö, så Garden Scepteret har ligget længe på mit skrivebord, mens jeg har ventet på såtid og ukrudt, så jeg kunne teste det. Men siden de 2 kolde og sure madammer “April” og “Maj” har budt på masser af lugning og knapt så meget udplantning, så har jeg nu rigtig fået testet mit ny haveredskab godt og grundigt, i sær mod ukrudtet. Og får i så min personlige vurdering:

I følge Lars og Ivan er Garden Sceptor et “multifunktionshaveredskab”, der kan erstatte både:

 • Lugejern
 • Rive
 • Kultivator
 • Skuffejern
 • Skovl
 • og Løgsætter

Sådan brugte jeg Garden Scepter

Jeg testede Garden Scepter både ude i køkkenhaven i min lidt hårde våde ler-/muldjord og i drivhuset i min løsere muldjord. Vi har 40 m2 køkkenhave, som vi endnu ikke har omlagt til højbede, og her kommer jeg så klart ikke til at bruge Garden Scepter som mit primære haveredskab til kultivering og forberedelse af jorden, da det er et håndredskab. Jeg indser også hurtigt, at jeg ikke orker at bruge det som mit primære lugeredskab i den store køkkenhave. Dog er jeg vildt begejstret for at bruge det til at luge mellem løgene, som har nået en størrelse, hvor man kan gå indimellem planterne. Se bare her:

Lugning: Får man ukrudtet op med rødder?

Jeg er ellers en “håndluger”, der har det bedst med at trække al ukrudt op med fingrene, hvis jeg først er nede på knæ. Så fornemmer jeg bedre, at jeg får rødderne ordentligt med. Fordi Garden Scepter ikke har nogen skarpe kanter, gør det her haveredskab et fantastisk job ift. at få hele roden med op på ukrudtet, når man luger med det, og det er effektivt, fordi man kan bruge det i en hurtig fast rytme, uden at være bange for at skade løg og andre afgrøder, som man luger omkring (jeg havde kun løg at teste det på i april). På 10 minutter fik jeg hurtigt luget 1 m2 mellem skalotteløgene. Her kan du se, hvordan det skred frem:

Ingen irriterende jordvolde

Hvad, jeg også rigtig godt kan lide ved min nye “havetryllestav”, er at man ikke skaber små jordvolde, som man skubber efter sig, så man luger. Jorden passerer nemlig igennem ringen og Garden Scepter fungerer også fint som rive, når man lægger den store ring, så den næsten flugter med jorden og køre den igennem overfladen. Der bliver dog noget opsamling af ukrudt bagefter som med alle andre haveredskaber.

Kultivering og så-riller

Det nye haveredskab er også ret smart til at lave forkultiverede så-riller til frø med den lille messingbue, og igen er det rart at man ikke laver jordvolde. Dog griber jeg fortsat mit hakkejern, når der skal laves hurtige riller over en meter.

Garden Scepter som haveredskab i drivhuset

Jeg kan mærke, at jeg er mest begejstret for Garden Scepter i drivhuset, som er indrettet med højbede, og hvor jorden er mindre hård. Her luger og forkultiverer jeg hele bedet med det nye haveredskab. Jeg prøver også at bruge det som skovl til at plante mine agurker, men ender med at bruge planteskeen i stedet.

Min samlede vurdering af Garden Scepter

Haveredskab Gardenscepter 2Jeg synes at det er et FEDT nyt haveredskab som jeg i sær vil anbefale til højbede og helt genialt er det til altanhaven, hvor man ikke har plads til at opbevare et væld af forskellige haveredskaber. Der kunne jeg forstille mig, at den multifunktionelle egenskab virkelig bliver en sej fordel.

Jeg synes, at Garden Scepter er allerbedst til kultivering, kortere såriller og virkelig godt til lugning mellem grøntsagerne. Og det er en enestående kvalitet, at det ikke har skarpe kanter, der skader grøntsager og regnorme.

Vil du have din egen havetryllestav?

Så kan du se flere videoer og få mere information om Garden Scepter på deres hjemmeside GardenScepter.com. Jeg modtager ikke provision for eventuelle køb. Det nye haveredskab koster DKK 480,-

Få tips til månedens gøremål i køkkenhaven

Abonnér på bloggen på dit favoritmedie, så får du ugentlige tips og letforståelige guides til din køkkenhave:

 • E-mail: Vil du gerne have en e-mail i indbakken, så du kan følge med i vores opgaveliste for køkkenhaven måned for måned, så kan du tilmelde dig øverst på siden til højre
 • Følger du også andre blogs? Så kan jeg anbefale at bruge Bloglovin’, hvor du kan tilmelde forskellige blogs og få en samlet e-mail dagligt eller ugentligt, når der er nye indlæg. Du finder Hjemme hos Feen på Bloglovin’ her
 • Færdes du mest på Facebook? Hjemme hos Feen har også sin egen Facebook side, hvor du kan holde øje med nye indlæg. Du får indlæggene i dine nyheder, hvis du tilkendegiver din interesse, ved at “synes godt om” siden – sådan er Facebook’s formel nemlig indrettet
 • Mest til fotoinspiration og hashtags? følg med på Istagram, så kan du se i fotos, hvad vi laver og hoppe over og læse på bloggen via profilen, når du synes, noget er spændende
 • Elsker du opslagstavler? Hjemme hos Feen er også på Pinterest, hvor du kan følge med i de forskellige opslagstavler og pin’ne inspiration til dine egne opslagstavler
FacebookTwitterGoogle+PinterestWordPressStumbleUponLinkedInEmailPrintDel

Skriv et svar

%d bloggers like this: