Hjemmelavet pasta pesto med kylling og friske tomater

Hjemmelavet pasta opskrift!

Dette er en simpel med lækker hverdagsret for os, hvor luksussen er, at pasta og pesto er hjemmelavet og de fleste råvarer fra køkkenhaven. Hjemmelavet pasta smager 100 gange bedre en tørret pasta eller “frisk” købepasta, men jeg må advare dig… der er en risiko for, at du aldrig kan gå tilbage, når først du har prøvet det :-).

Du skal enten have en pastamaskine eller en kagerulle, for at kunne lave hjemmelavet pasta.

hjemmelavet pasta


Indkøbsliste til 4. pers:

Durummel
Æg (4 stk)
Hvidløg (1 fed)
Pinjekerner/afskallede solsikkefrø (50 g)
Parmesan ost (hel)
500 g. udbenet kyllingeoverlår eller kyllingebryst
1 bk. cherrry- eller cocktail tomater
1 stor basilikum/2 små/ 1 lille bk. ruccola
(Olivenolie)
(Salt)
(grovkværnet peber)

Du bestille økologisk durummel, pinjekerner, færdig pesto og meget andet lækkert hos Økologisk Supermarked, hvis du er til den slags :-)


Det skal du bruge til hjemmelavet pasta:

Ingredienser til 4 pers.Hjemmelavet pasta 1

ca. 4 dl. durummel
4 æg
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt

Som tommelfingerregel går der 1 æg til 1 dl. durummel, men æg kan have forskellig størrelse og mel forskellig kvalitet, så hovedreglen er altid, at man skal tilføje mel indtil dejen ikke klistrer længere, når man ælter den.

Sådan tilbereder du hjemmelavet pasta:

Mål durummelet op i en skål eller direkte på køkkenbordet og lav en fordybning midt i melet. Slå æggene ud og tilsæt dem i fordybningen. Tilsæt i æggene olivenolie og salt oven i æggene. Begynd så at piske fra midten med en gaffel, mens du hele tiden pisker lidt mere af melet ind i æggemassen. Når du ikke kan piske med gaflen længere, begynder du at vende massen med hænderne, indtil den er så fast, at du kan begynde at ælte. Så ælter du pastadejen i ca. 5 minutter. De heldige (læs undertegnede) kan bruge deres KitchenAid Mixer til det hele med dejkrog på hastighed 4 (man kan for øvrigt også få pastavalser til sin KitchenAid mixer, men vi fik pastamaskinen først). Derefter skal dejen hvile under et viskestykke i minimum 30 minutter.

Mens pastadejen hviler, laver jeg pestoen, og klargører kylling og cherrytomater. Pasta instruktionerne fortsætter længere nede på siden…


 Hjemmelavet pesto opskrift

Lækker hjemmelavet pasta kan jo kombineres med alt muligt. Her til aften lavede vi et let hverdagsfavorit med pesto, kylling og cherrytomater. Om sommeren høster vi gule og røde cherrytomater fra køkkenhaven og laver store patentglasfulde af hjemmelavet basilikumpesto. Når vi løber tør for dem, sidst på vinteren, laver jeg “økonomisk ruccolapesto” i stedet, hvor jeg bytter pinjekerner ud med afskallede solsikkefrø og basilikum ud med ruccola. Har jeg travlt, køber jeg et glas lækker pesto, f.eks. Pasta Familia Pesto fra SuperBest

Det skal du bruge til pesto:

Et stort bundt basilikum – svarende til en stor håndfuld (kan erstattes med ruccola)
1 fed hvidløg
50 g pinjekerner (kan erstattes med afskallede solsikkefrø)
3 spsk. olivenolie
3 spsk. vand
1 tsk. groft salt
½ tsk. kværnet peber
50 g parmesan

Basilikum Pesto

Sådan tilbereder du hjemmelavet pesto:

Skyl basilikummen grundigt og blik de nederste store stilke fra. Riv parmesanen grov på et rivejern. Kombiner alle ingredienser i en foodprocessor, blend til en jævn masse og voila. Har du ikke en foodprocessor, kan du bruge en morter og rive parmesanen fint i stedet.


 … med kylling og cherrytomater

hjemmelavet pastaMens pastadejen hviler, når pestoen er klar, skæres kyllingen op i mindre stykker og krydres med salt og peber. Cherrytomaterne halveres. Et lækkert alternativ til kyllingen er tigerrejer eller kalvekød. Du kan også tilføje champignoner eller andre grøntsager. Men det lækre ved det italienske køkken er ofte det simple. Derfor kan vi godt lide, at man virkelig kan smage de enkelte råvarer.


Hjemmelavet pasta med maskine

Hjemmelavet pasta 6Når du har lavet pestoen og skåret kylling og cherrytomater, skal pastadejen trylles om til tagliatelle. Her må jeg anbefale min fantastiske Imperia Pastamaskine. Jeg kan ikke lige finde en dansk online forhandler på den men Marcato pastamaskinen er helt ligeså god, og den kan du købe her. Jeg er ret vild med de manuelle pastamaskiner, fremfor de elektriske. Hvis du lige har eller vil investere i sådan en, så scroll ned til videoen længere nede, hvor du kan se, hvordan du sagtens kan lave hjemmelavet pasta med en kagerulle.

Vores absolut foretrukne pasta er fettucine eller “båndpasta”, så det var også den jeg lavede i dag:

Hæld lidt mel ud på bordet ved siden af pastamaskinen. Tag 1/4 af dejen af gangen, hold resten tildækket med viskestykket. Form først dejklumpen til en aflang firkant med hænderne og tryk den så flad, du kan.Klap den med lidt mel på begge sider og kør så dejfirkanten igennem pladedelen af maskinen på niveau 4, fold den på midten og kør den igennem igen (hvis dejen er ujævn eller med huller, kører du den folder du den bare og kører den igennem igen. Skift så til niveau 2, klap dejen med mel og kør den igennem 1-2 gange igen, så du ender med en pæn bred plade.

Skift håndsvinget til skæredelen (fettucine-jernet) af maskinen, vend pastapladen i et tyndt lag mel og kør den igennem fettucine-jernet. Det er vigtigt, at man ikke holder pause med håndsvinget, men bliver ved med at dreje til pastaen er kørt helt igennem. Når den strimlede pasta kommer ud i den anden side, tager du i mod med den anden hånd og hænger den op på kanten af en skål eller på et pastatørrestativ.

Jeg synes at det er hurtigst, hvis man laver en dejklump af gangen helt færdig, før man tager den næste.

Hjemmelavet pasta uden pastamaskine


De sidste 10 minutter

Når du har klargjort alle råvarene, tager det bare 10 minutter at gøre retten færdig:

  • Hjemmelavet pasta 15 cpSæt en gryde med rigeligt vand, en skvæt olivenolie og en fingerspids salt over at koge
  • Steg kyllingestykker på en pande i lidt olivenolie, 3-5 min. på hver side
  • Når vandet koger tilsætter du den friske pasta, rusker pastaerne fra hinanden med en pasta-ske eller en gaffel og koger pastaen i 2-3 minutter
  • Samtidig med at pastaen koger tilsætter du cherrytomaterne til kyllingen på panden.
  • Når pastaen har kogt hældes vandet fra og pastaen vendes i pestoen
  • Anret pastaen med kylling og cherrytomater henover og pynt med lidt basilikum eller ruccola blade

Velbekomme!

Dette indlæg indeholder affiliate links til Pastamaskine, Økologisk Supermarked og KitchenAid. Hvis du køber gennem affiliate links udløser de en salgsprovision på 1-5 % til bloggen, som bruges til hosting af siden. Din pris er den samme.

FacebookTwitterGoogle+PinterestWordPressStumbleUponLinkedInEmailPrintDel

3 Comments on Hjemmelavet pasta pesto med kylling og friske tomater

  1. Rikke Berg
    09/01/2015 at 15:31 (3 år ago)

    Damn hvor lækkert!! Men afsnittet jeg glædede mig mest til at læse kan jeg ikke se – det med hvordanman gør UDEN pastamaskine.

    Svar
    • Stephanie, Hjemme hos Feen
      09/01/2015 at 15:45 (3 år ago)

      Hej Rikke. Hvor godt, at du skriver. Der er ellers indsat en video fra youtube, der viser i detaljer, hvordan man laver pasta uden maskine. Kan du ikke se den? :-) Prøv linket her: https://www.youtube.com/watch?v=nNOBg7jIRBw

      Svar
      • Rikke Berg
        09/01/2015 at 15:54 (3 år ago)

        Så kunne jeg se den – fedt! Det må være min opsætning der gør at jeg ikke kan se den i posten

        Svar

Skriv et svar

%d bloggers like this: