Køkkenhave og hemmeligheden til et bedre liv

Velkommen i feens køkkenhave!

Vi bor som sagt i en villa lige uden for Malmö med en have på ca 900 m2.

I 2013 dedikerede vi weekenderne i foråret til første skridt mod at blive mere selvforsynende. Vi inddrog et hjørne må 4×8 meter af græsplænen og anlagde køkkenhave og drivhus. Selvom nogle ting lykkedes bedre end andet, var det en kæmpe succes!

Så i 2014 udvidede vi med endnu en firkant på 4×2 meter samt 5 skånske blomsterhøns og senere 2 Isa Brown høns.

IMG_0314 Køkkenhaven 2014

At være bevidst uden det hele går op i spelt

Peter og jeg er begge karrieremennesker. Og da vi kastede os ud i et liv med mere selvforsyning, arbejdede jeg ca. 50-60 timer i et travlt karrierejob og Peter var fuldt optaget af sin virksomhed. Oveni pendlede vi dagligt hhv. 1 og 1½ time til arbejde i Danmark.

Vi har 2 livlige piger, som går i skole og har veninder og interesser, de skal køres til og fra. Derudover bor min mor i nærheden og har af og til brug for en ekstra hånd med have og indkøb. Pigerne er hos os ca. hver anden uge. Det giver os ikke nødvendigvis mere tid i det store billede, da vi bruger ekstra meget tid sammen med pigerne den uge, de er hos os. Alt det andet klares så i ugen, hvor de ikke er her. Altså er vi en helt almindelig familie med masser at se til!

Når man ikke orker at tage stilling til fairtrade, økologi og CO2-kvoter

Som en helt almindelig familie, kan bare tanken om et ekstra element i hverdagen, som køkkenhave, synes fuldkommen uoverskueligt. Og selvom de fleste af os, da klart gerne ville spise 100% økologisk, så er økonomien bare ikke altid til at vælge æbler til 40 kr./kg i stedet for 10 kr./kg. Ligesom det er svært at forklare et barn på 8 år, at hun desværre ikke må få mango mere, fordi CO2-forbruget på transporten fra Sydamerika er helt grotesk. Derfor ender mange familier ofte med at gøre ingenting, selvom man egentlig gerne ville spise bedre, støtte økologien og være en mere bevidst forbruger. Det var i hvert fald os, indtil for 2 år siden, men vi fandt hemmeligheden og her er den:

Hemmeligheden til et bedre liv

  • Slip omgående tanken om, at hvis I ikke kan gøre det 100%, så kan det være ligemeget!
    Det er fuldkommen uoverskueligt, at lave nogen som helst positive ændringer, hvis man føler, at det hele skal være 100% fra starten.
  • Kig på jeres liv, hvad er den største udfordring ift. at blive mere bevidst og spise bedre? Tid? Økonomi? Vaner? Tilgængelige supermarkeder? Pladsmangel? Vælg et enkelt eller nogle få områder, I kan overskue at starte med: byt bur-æggene ud med øko-æg (for dyrt? Spis færre men bedre æg!)
  • Start med 1 princip I vil følge: Økologi, fairtrade, lokalkøbt, spis efter årstiderne, selvforsyning eller fravælg en enkelt fødevareproducent, som I politisk ikke vil støtte.

Bare gør NOGET!

FacebookTwitterGoogle+PinterestWordPressStumbleUponLinkedInEmailPrintDel

Skriv et svar

%d bloggers like this: