Køkkenhaven i februar

Det håber jeg at nå i køkkenhaven i februar

Februar er en fortravlet måned for os, hvad angår køkkenhaven. Det er nemlig også måneden, hvor familien drager på ski, eller til varmere himmelstrøg i 1-2 uger. Derfor prøver jeg som regel, at nå så meget som muligt af februars gøremål i januar. De opgaver der ikke er mulige eller hensigtsmæssige at gøre i januar, f.eks. såning af tomater, krydderurter og selleri, samt spiring af læggekartofler, de bliver så ordnet så snart vi er kommet hjem og har smidt kufferterne. Og så er der jo altid de der ting, som lige må flyttes til næste måneds opgaveliste. Dem kan man ligeså godt lære at leve med uden at gå i panik. Man når jo nok det hele alligevel :-)


Min arbejdsliste i køkkenhaven i februar, ser sådan ud…

  1. Forspiring af tomater, bladselleri, knoldselleri, porrer og krydderurter:
    Nu begynder der for alvor at blive travlt i de lune vindueskarme. Jeg forspirer efter forskrifterne, men sår også et hold purløg og porrer (det er den eneste måde, jeg får succes med dem)
  2. Forspiring af ekstra tidlige læggekartofler:
    Jeg skal have lagt den tidligste sort af kartofler til spiring, så de kan lægges i starten af marts, hvis frosten tillader det
  3. Spred guldet! Nu skal komposten fordeles
    Hvis ikke regnen siler ned i februar, spreder jeg min gode kompost ud og arbejder den ned i jorden. Man skal nemlig huske at fodre sin køkkenhave inden man dyrker.
  4. Sæt hønsene i arbejde
    Hønsene er sat på løbegård, som jeg flytter mellem de forskellige bede, så de kan gøde og begynde at skrabe og spise ukrudtsfrø og skadeinsekter
  5. Dæk bedet med klar plast:
    Det kommende kartoffelbed skal dækkes med klar plast for at hæve temperaturen til de tidligste kartofler

Følg med og kom godt i gang med køkkenhaven i februar

Jeg ville gerne have haft nogen at “følges med” de første par år, vi havde køkkenhave. Bare sådan for at få lidt venskabelig tips og nu-er-det-tid-til påmindelser. Så er du ikke allerede ekspert, eller er du ekspert og bare er nysgerrig efter, hvordan andre griber køkkenhaven ad, så følg med på bloggen. Så vil jeg gøre mit bedste for at dele mine gøremål i køkkenhaven og om ikke andet kan det jo være meget rart, at vide, at du ikke er den eneste, der er bagud, når jeg heller ikke nåede alle månedens gøremål :-)

Du kan følge bloggen på flere måder:

  • E-mail: Vil du gerne have en e-mail i indbakken, så du kan følge med i vores opgaveliste for køkkenhaven i februar, så kan du tilmelde dig øverst på siden til højre
  • Følger du også andre blogs? Så kan jeg anbefale at bruge Bloglovin’, hvor du kan tilmelde forskellige blogs og få en samlet e-mail dagligt eller ugentligt, når der er nye indlæg. Du finder Hjemme hos Feen på Bloglovin’ her
  • Færdes du mest på Facebook? Så har Hjemme hos Feen nu også sin egen Facebook side, hvor du kan holde øje med nye indlæg
  • Mest til fotoinspiration og hashtags? følg med på Istagram, så kan du se i fotos, hvad vi laver og hoppe over og læse på bloggen via profilen, når du synes, noget er spændende
  • Elsker du opslagstavler? Hjemme hos Feen er også på Pinterest, hvor du kan følge med i de forskellige opslagstavler og pin’ne inspiration til dine egne opslagstavler

For tidligt til at fryse i haven udenfor?

Har du ikke, som jeg, en hel lille bondegård af dyr, der tvinger dig et smut i haven hver dag. Og synes du, at det er ALT for koldt at gå i haven endnu, så følg med på bloggen alligevel: Notér de udendørs gøremål til en weekend først i marts i stedet. Der er stadig en del indendørs gøremål i februar, at hygge sig med, før du stikker næsen udenfor. Mine opgavelister er baseret på “så tidligt som muligt”, så du behøver ikke få sved på panden, fordi du først kommer ud og grave i jorden i marts.

FacebookTwitterGoogle+PinterestWordPressStumbleUponLinkedInEmailPrintDel

2 Comments on Køkkenhaven i februar

  1. Jeanett
    03/05/2015 at 23:02 (2 år ago)

    En super brugbar og meget inspirerede blog:-) tak for det – Du har lige givet mig blod på tanden!

    Svar
    • Stephanie
      04/05/2015 at 12:42 (2 år ago)

      Tusind tak Jeanett. Ja ideen var jo netop “at-give-det-videre” efterhånden som vi gør os brugbare erfaringer, så det er super fedt at høre, at du kan bruge bloggen! Tak :-)

      Svar

Skriv et svar

%d bloggers like this: