Køkkenhaven i marts

De første frø kan sås i køkkenhaven i marts

Køkkenhaven i martsNu begynder det at blive sjovt i køkkenhaven i marts. Der er stadig nætter med frost, men man kan begynde at så nogle af de hårdføre afgrøder, og så er man endelig i gang :-) De første varmere storme har tørret jorden lidt ud, så man kan begynde at fræse og kultivere. Lave så-riller og nænsomt lægge de første frø. Det er overstået med det tunge gravearbejde og mudderet er jaget på flugt. Juhuuu!

Et godt tegn på, at jorden er ved at lune op, er at der titter lidt ukrudt frem her og der. Jeg har heldigvis næsten ikke noget ukrudt endnu, for hønsene har være myreflittige til at spise ukrudtfrø i løbet af februar. Jeg er VILD med de høns!

Og så vil jeg lige huske mine skønne læsere på, at jeg er så-tidligt-som-muligt havetypen. Jeg eksperimenterer med ekstratidlige kartofler, varmer jorden op med plastik og lægger fiberdug over, hvad jeg sår. Så du er stadigvæk helt i god tid, selvom du ikke er kommet i gang med køkkenhaven i marts endnu. Jeg gør tingene først, og så blogger jeg om dem bagefter.

Så altså: Ro på :-) Hvis du går i gang med køkkenhaven i marts nu, har du faktisk perfekt timing. Jorden er blevet det varmere og det tørrere, og der er færre nætter med frost. Det er bare mig, der gør alle mulige krumspring for at komme tidligt fra start!

 Det skal jeg lave i køkkenhaven i marts…

 1. Jeg fræser og kultiverer
  Nu er jeg for alvor i gang med den sidste klargøring af bedene, så de kan blive klar til at så en masse, så snart vi når april
 2. Jeg har lagt de første ekstra, ekstra tidlige kartofler
  Det blev en uge inde i marts i år, hvor der var lune dage, og hvor kartoffelbedet, der har været dækket med plast for at opvarme jorden, nåede op på en jordtemperatur på 7 grader
 3. Jeg sætter det første hold af løg
  Både rødløg, zittauerløg og skalotteløg kommer i jorden
 4. Jeg sår de første afgrøder, som godt kan klare let frost
  Spinat, hestebønner, radiser og ruccola er kommet i jorden og er blevet dækket til med fiberdug, for at beskytte mod kolde nætter
 5. Jeg forspirer videre i vindueskarmene
  Jeg er stor fan af forspiring, så nu er det tur for salater, ærter og solsikker

Få tips til gøremålene på min liste i marts

Efterhånden som jeg arbejder mig igennem marts-listen, lægger jeg indlæg op med tips til de enkelte opgaver i køkkenhaven i marts. Så følg med, hvis du godt kunne bruge en havemakker og ikke lige har en ved hånden. Kig ind forbi Hjemme hos Feen bloggen eller skriv dig op, så du ikke går glip af noget. Der er nye haverapporter 2-3 gange om ugen. Du kan også læse om at have høns i haven, prøve en af mine favoritopskrifter, eller få seje tips fra min kloge gadgetnørd og bedre halvdel. Han har lovet snart at skrive et indlæg om vores top-cool automatiserede havevandingssystem i næste måned.

Du kan følge bloggen på flere måder:

 • E-mail: Vil du gerne have en e-mail i indbakken, så du kan følge med i vores opgaveliste for køkkenhaven måned for måned, så kan du tilmelde dig øverst på siden til højre
 • Følger du også andre blogs? Så kan jeg anbefale at bruge Bloglovin’, hvor du kan tilmelde forskellige blogs og få en samlet e-mail dagligt eller ugentligt, når der er nye indlæg. Du finder Hjemme hos Feen på Bloglovin’ her
 • Færdes du mest på Facebook? Hjemme hos Feen har også sin egen Facebook side, hvor du kan holde øje med nye indlæg. Du får indlæggene i dine nyheder, hvis du tilkendegiver din interesse, ved at “synes godt om” siden – sådan er Facebook’s formel nemlig indrettet
 • Mest til fotoinspiration og hashtags? følg med på Istagram, så kan du se i fotos, hvad vi laver og hoppe over og læse på bloggen via profilen, når du synes, noget er spændende
 • Elsker du opslagstavler? Hjemme hos Feen er også på Pinterest, hvor du kan følge med i de forskellige opslagstavler og pin’ne inspiration til dine egne opslagstavler
FacebookTwitterGoogle+PinterestWordPressStumbleUponLinkedInEmailPrintDel

Skriv et svar

%d bloggers like this: