En viral opskrift på pebernødder

Det her er en virkelig god opskrift på pebernødder

Jeg kan faktisk ikke helt huske, hvordan denne opskrift på pebernødder er kommet mig i hænde… Måske noget med en kollegas mors veninde, som havde skrevet den ned fra morgen tv?!? Så jeg kan altså ikke sælge den på den romantiske kvinderne-i-min-familie-har-bagt-dem-i-årevis-opskrifter (min egen mor kunne for øvrigt ikke drømme om at bage småkager – til gengæld laver hun de smukkeste juledekorationer :-)) Jeg nåede ikke selv at ´bage dem i år, men vi bagte dem sidste år og fyldte dem i kræmmerhuse og julehjerter på juletræet… De er mega gode! Og der var mange små mus det år :-)

Antal:
Pebernødder opskrift350 stk.

Ingredienser:
250 g smør
250 g sukker
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. kanel
½ tsk. hvid peber
1 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 dl piskefløde
500 g mel

Fremgangsmåde:
Smør og sukker piskes grundigt sammen med elpisker eller, som jeg, i min elskede KitchenAid Mixer. Så piskes piskefløden i (begynd med lav hastighed). Bland derefter, i en skål for sig; krydderier, bagepulver natron og mel. Melblandingen røres så sammen med smør/sukker blandingen til dejen er nogenlunde fast. Derefter æltes dejen sammen med hænderne eller med det flade piskeris på KitchenAid Mixeren på niveau 4. Tril dejen ud i pølser på knapt 1 cm i diameter. Skær dem så i ½ cm tykke skiver og rul dem til små kugler. Sæt kuglerne på badeplader – der bliver ca. 350 stk. Pebernødderne bages i 7-8 min. ved 200 grader. De må ikke blive alt for brune.

Alternativt:
Dejen bliver kun endnu bedre af at ligge i køleskabet natten over.

Follow my blog with Bloglovin

FacebookTwitterGoogle+PinterestWordPressStumbleUponLinkedInEmailPrintDel

Skriv et svar

%d bloggers like this: