Opvarmning af jorden

Dæk bedet med klar plast for opvarmning af jorden

Dæk bedet med klar plast 2Opvarmning af jorden er nødvendig, hvis man gerne vil gøre sig forhåbninger om, at lægge de første tidligere kartofler i starten af marts. Vi er vilde med tidlige kartofler, og ikke særligt tålmodige, så vi bruger gerne en time på at afdække kartoffelbedet med klar plast i februar, så vi kan få gang i en opvarmning af jorden. Jorden skal nemlig have en stabil temperatur på min. 8 grader, før man kan lægge sine kartofler.

Dette ville normalt set være en slut februar begivenhed for mig, men hvis vinteren er mild, starter jeg ekstra tidligt i køkkenhaven i starten af februar og håber optimistisk på at sætte kartofler allerede i begyndelsen af marts. Vi får se, om jeg lykkes. Jeg har det med at være meget tidligt på den :-) Men tænk nu, hvis vi kan få nye kartofler allerede i begyndelsen af juni!!!

Dæk bedet med klar plast 1

Du kan bruge klar presenning eller tyk afdækningsplast (sådan noget som malerne bruger). Der vil med al sandsynlighed også pible en del ukrudt op under den lune plastik, når vi når til marts. Men det indikerer som regel også, at jorden er ved, at være klar til at lægge kartoflerne. Jorden skal alligevel fræses eller graves igennem før kartoflerne lægges. Og så får hønsene også lige lov til at gå og rense jorden for spirer, frø og larver en sidste gang, når den er gennemgravet.

Spred plastikken udover bedet og fastgør den med sten, bjælker eller pløkker. Min erfaring er, at sten fordel med kort afstand eller bjælker virker bedst, da vinden har sværere ved at komme ind under plastikken, når der ikke er for store lufthuller i kanterne.

Skal du have tilført kompost til kartoffelbedet, er det en god ide at gøre det INDEN du dækker af med plast.

Andre ting jeg gør i køkkenhaven i februar

  • Forspiring af tomater, bladselleri, knoldselleri, porrer og krydderurter:
    Nu begynder der for alvor at blive travlt i de lune vindueskarme. Jeg forspirer efter forskrifterne, men sår også et hold purløg og porrer (det er den eneste måde, jeg får succes med dem)
  • Forspiring af ekstra tidlige læggekartofler:
    Jeg skal have lagt den tidligste sort af kartofler til spiring, så de kan lægges i starten af marts, hvis frosten tillader det
  • Spred guldet! Nu skal komposten fordeles
    Hvis ikke regnen siler ned i februar, spreder jeg min gode kompost ud og arbejder den ned i jorden. Man skal nemlig huske at fodre sin køkkenhave inden man dyrker.
  • Sæt hønsene i arbejde
    Hønsene er sat på løbegård, som jeg flytter mellem de forskellige bede, så de kan gøde og begynde at skrabe og spise ukrudtsfrø og skadeinsekter

Jeg ville gerne have haft nogen at “følges med” de første par år, vi havde køkkenhave. Bare sådan for at få lidt venskabelig tips og nu-er-det-tid-til påmindelser. Så er du ikke allerede ekspert, eller er du ekspert og bare er nysgerrig efter, hvordan andre griber køkkenhaven ad, så følg med på bloggen. Så vil jeg gøre mit bedste for at dele mine gøremål i køkkenhaven og om ikke andet kan det jo være meget rart, at vide, at du ikke er den eneste, der er bagud, når jeg heller ikke nåede alle månedens gøremål :-)

Du kan følge bloggen på flere måder:

  • E-mail: Vil du gerne have en e-mail i indbakken, så du kan følge med i vores opgaveliste for køkkenhaven i februar, så kan du tilmelde dig øverst på siden til højre
  • Følger du også andre blogs? Så kan jeg anbefale at bruge Bloglovin’, hvor du kan tilmelde forskellige blogs og få en samlet e-mail dagligt eller ugentligt, når der er nye indlæg. Du finder Hjemme hos Feen på Bloglovin’ her
  • Færdes du mest på Facebook? Så har Hjemme hos Feen nu også sin egen Facebook side, hvor du kan holde øje med nye indlæg
  • Mest til fotoinspiration og hashtags? følg med på Istagram, så kan du se i fotos, hvad vi laver og hoppe over og læse på bloggen via profilen, når du synes, noget er spændende
  • Elsker du opslagstavler? Hjemme hos Feen er også på Pinterest, hvor du kan følge med i de forskellige opslagstavler og pin’ne inspiration til dine egne opslagstavler
FacebookTwitterGoogle+PinterestWordPressStumbleUponLinkedInEmailPrintDel

Skriv et svar

%d bloggers like this: