Server østers derhjemme

Østers, en eksklusiv, sexet og virkelig mærkelig spise

Østers er sådan lidt en af de der ting, hvor man enten hader dem eller elsker dem. Peter elsker dem! Jeg hader dem! Eller det gjorde jeg i hvert fald indtil, min svoger, som er kok, introducerede mig for gratinerede østers til Nytår. Peter er helt vild med Østers Naturel, altså rå østers, bare åbnet og serveret med en rødvinseddike dressing.

Østers Naturel

Nu kender I ikke nødvendigvis Peter, men en af de ting, jeg beundrer ham for, er hans beslutsomhed og handlekraft. I stort og småt. Forrige onsdag besluttede Peter sig for, at han ville prøve at servere østers derhjemme. Torsdag havde han købt østershandske og et østerssæt med østerskniv og holder. Fredag aften spiste vi østers derhjemme. Ja, jeg siger vi, for det lød så hyggeligt, at jeg måtte finde en måde at kunne deltage, så jeg fandt en super lækker opskrift på gratinerede østers, som jeg tilpassede lidt. Og når de lige har været 10-15 minutter i ovnen, så er jeg faktisk helt vild med dem! Den får i en anden dag. Herunder finder du alt, du behøver at vide for at servere klassiske franske Østers Naturél derhjemme.

Det skal du bruge: Udstyr til at åbne østers

Man skal have det rigtige udstyr. Man kan vælge mellem 2 udstyrsløsninger til at åbne østers. En østerskniv er  uundværlig i begge løsninger, men man kan så vælge imellem en østersholder i træ eller en østershandske. Østers er skarpe og kræver kræfter at åbne, og man kan godt komme til skade, hvis ikke man har det rigtige udstyr. Et billigt begyndersæt med østerskniv og -holder kan fås for 2-300 kr. Handsken derimod ligger på omkring 1.200-1.300 kr. og en rigtig god østerskniv koster også omkring 1.300,-. Så vi vil anbefale at prøve med begyndersættet og så investere i det rigtige kram, hvis I får smag for det.

Hvordan åbner man østers i 5 trin

Østers købes LEVENDE hos fiskehandleren. Det er typisk de franske man får herhjemme

  1. Start med at rense østersskallerne for tang udenpå med en kartoffelbørste.
  2. Vend den dybeste del af østersen nedad, så den flade skal vender opad.
  3. Lirk kniven ind i den spidse ende af østersskallen
  4. Når skallen løsner sig, drejer du kniven ned langs begge sider, så musklen i midten skæres over. Nu kan østersen åbnes og den flade skal smides væk.
  5. Duft til hver enkelt østers, når du har åbnet den. Den skal dufte frisk af saltvand og sådan lidt af mole. Hvis den dufter dårligt eller fisket skal den smides væk!

Du kan nu vælge om I skal smide østers direkte fra skallen til munden eller om I vil nyde dem med gaffel. Hvis de skal spises direkte fra skallen, skal de lige løsnes fra skallen og vandes evt. hældes fra (det er en smagssag)

Østers

Hvordan åbner man østers 2 Hvordan åbner man østers 3

Hvordan åbner man østers 4

Opskrift på Østers Naturél –  på den klassiske franske måde

Dressing til østersDet ligger jo lidt i navnet. For at servere Østers Naturél, skal du bare følge ovenstående 5 trin. Så arrangerer du østersene på et fad med isterninger og en lille skål rødvinseddikedressing i midten. Pynt af med citronbåde.

Opskrift på rødvinseddike dressing
3 spsk. rødvinseddike, gerne Merlot Rødvinseddike
3 spsk. olivenolie
1 spsk. finthakket skalotteløg
salt

Dette indlæg indeholder affiliate links til Østerskniv. Hvis du køber gennem affiliate links udløser de en salgsprovision på 1-5 % til bloggen, som bruges til hosting af siden

FacebookTwitterGoogle+PinterestWordPressStumbleUponLinkedInEmailPrintDel

Skriv et svar

%d bloggers like this: